Reisepenger brukes som en elektronisk lommebok. Ingen utløpsdato på beløpet (foto: Telemark fylkeskommune/ Dan Riis)

Reisepenger

Du fyller reisepenger på ett reisekort. Reisepenger fylles opp med et valgfritt beløp i nettbutikken eller på buss (minimum 200,- på buss).  Deretter trekkes det for hver enkelt reise til beløpet er brukt opp. Reisepenger gir 25% rabatt på enkeltbillett for voksen. På ferger er minimumsbeløpet 500 kr med 20% rabatt på enkeltbilletter som også gjelder for kjøretøy. Hvis du fyller ditt reisekort med reisepenger på bussen i Grenland, må det betales med bankkort.

Reisekort merket farte.no kan kjøpes på salgskontorer, samt busser og ferger. Gamle reisekort merket Vkt kan fortsatt benyttes. Begge korta virker på samme måte og fylles opp på nettbutikken, på salgskontorene, ferger og de fleste lokalbusser. Første gang du kjøper kortet må man betale 50 kr i kortgebyr. 

Reisepenger kan nå også brukes på tvers av de fleste fylker i landet. Det betyr at du kan bruke ditt farte-reisekort med reisepenger også andre steder med lokalbusser. Det gjelder i Vestfold, Buskerud, Oslo-lokaltrafikk, Ruter, Oslo Sporveier (Trikk) NSB, Agder, Østfold, Oppland, Hedmark, Rogaland, Møre og Romsdal, Nordland og Troms. Gjelder foreløpig ikke i Sogn og Fjordane, Nord-Trøndelag og Finnmark, heller ikke på ekspressbusser.

Reisepenger i ditt Farte-kort og Telemark bilruters verdikort kan ikke brukes om hverandre.

Reisepenger kan kjøpes og fylles opp på disse Narvesenkioskene:

  • Narvesen Down Town senteret
  • Narvesen PP senteret
  • Narvesen Porsgrunn Jernbanestasjon
  • Narvesen Herkules
  • Narvesen Arkaden
  • Narvesen Lietorget

Se kart over utsalgsstedene.

I øvrige deler av Telemark kan reisekort og billett kjøpes og fylles opp på bussene og ferjene.

Telemark Bilruter selger sine egne reisekort med reisepenger (kalt verdikort), som kan brukes på deres lokalruter og ekspressbussruter. Reisepenger på Farte-kortet kan ikke brukes på avgangene til Telemark Bilruter.