Periodebillett

Periodebillett Grenland eller Telemark

Vi tilbyr Periodebillett Grenland og Periodebillett Telemark. For reiser med buss og ferge innad i byområde Grenland kjøper du Periodebillett Grenland. For reiser i øvrige Telemark, eller mellom Grenland og øvrige Telemark, kjøper du Periodebillett Telemark. Begge billettene er også gyldig på ekspressbuss.

Periodebillett via Farte-appen

Periodebillettene 24 timers billett, 7 dager og 30 dager er tilgjengelig i Farte-appen. Appen er den enkleste måten å kjøpe billett på. Den virker umiddelbart og gjør reisen effektiv og trygg. Du kan velge mellom Vipps og bankkort, og kvitteringen av gyldig billett er på mobilen din. Periodebillett 180 dager er foreløpig ikke tilgjengelig på appen.

Farte-appen kan kun brukes på utvalgte ekspressbusser med Periodebillett Telemark. Les om hvilke nedenfor. 

Periodebillett via Farte reisekort

Fartes reisekort er et godt alternativ for deg som ikke ønsker å bruke appen eller som skal kjøpe billett på vegne av noe andre.

Periodebillettene på Farte reisekort kan kjøpes her:

Hvis du fyller ditt reisekort med periodebillett på bussen i Grenland, må det betales med bankkort. Gamle reisekort merket VKT kan fortsatt benyttes. Begge kort virker på samme måte.

Periodebillett Grenland

Periodebillett Grenland er gyldig på reiser i grenlandskommunene Skien, Porsgrunn, Bamble og Siljan, inkludert fergene i Brevik og nattbuss i Grenland. 

Se eget avsnitt om bruk på ekspressbuss. 

Periodebillett Telemark

Periodebillett Telemark er gyldig på reiser i hele fylket, inkludert fergene i Brevik og Kragerø*, nattbuss i Grenland (nattbuss stengt pga korona) og på lokalbuss i gamle Vestfold.

Se eget avsnitt om bruk på ekspressbuss. 

Spesielt om fergene i Kragerø

Ordinær Periodebillett Telemark er ikke gyldig på fergene i Kragerø for reisende i kategorien voksen (30-66 år). Les mer om periodebillett for voksen på fergene i Kragerø

Periodebillett på ekspressbuss 

Du kan reise med ekspressbussene med Periodebillett Telemark på Farte reisekort eller Farte-appen på følgende strekninger:

  • Haukeliekspressen på E-134-strekningen Haukeliseter – Kongsberg
  • Med Vy1 ekspress på strekningen Notodden-Kongsberg 

Du kan reise med ekspressbussene i Telemark med Periodebillett Telemark på Farte reisekort på følgende strekninger:

  • Konkurrenten på strekningen Tangen – Skjelsvik – Moheim (Porsgrunn)
  • Telemarksekspressen på strekningen Seljord - Skien/Porsgrunn 

Farte-appen aksepteres ikke på disse ekspressbussene. 

Husk at periodebilletten må brukes på en gul lokalbuss før reise med ekspressbuss (for å aktivere periodebilletten). Dette må gjøres hver gang du har fylt opp reisekortet med ny periodebillett. Husk også gyldig kvittering når du skal reise med ekspressbuss.

Reisekort fra Telemark bilruter

Hvis du har reisekort fra Telemark Bilruter - med gyldig Periodebillett Telemark - er denne også gyldig på de gule lokalbussene i fylket. Husk at du først må aktivere dette kortet på en av bussene til Telemark Bilruter. Når du reiser med de gule lokalbussene med et reisekort fra Telemark bilruter skal du vise frem gyldig kvittering for billetten sammen med reisekortet. Du skal også kunne vise legitimasjon avhengig av billettype du reiser med.  

Periodebillett Utenom rush

Gyldig for voksne (30 til 66 år) som kan reise utenom rush. Utenom Rush kan kjøpes i nettbutikken, på utsalgssteder og på bussen. Periodebilletten er foreløpig ikke tilgjengelig i Farte-appen.  

Slik fungerer det: Du kan reise så mye du vil hele døgnet utenom periodene 07:00-09:00 og 14:00-17:00 på hverdager. På lørdager og søndager kan du reise hele døgnet. Voksne sparer 100 kr i Grenland og 320 kr utenfor Grenland på 30 dagers periodebillett.

Periodebillett-kategorier

Det finnes følgende kategorier ved kjøp av periodebilletter:  

Ung

Gyldig fra 6 til og med 19 år.  Kan benyttes ubegrenset på alle ordinære ruter innenfor betalt område.

Ung voksen

Gyldig fra 20 til og med 29 år. Kan benyttes ubegrenset på alle ordinære ruter innenfor betalt område.

Voksen

Gyldig fra 30 til og med 66 år. Kan benyttes ubegrenset på alle ordinære ruter innenfor betalt område. 

Student

Gyldig for studenter fra 20 år med gyldig studiebevis. Kan benyttes ubegrenset på alle ordinære ruter innenfor betalt område. Husk å vise legitimasjon uoppfordret.

Honnør

Gyldig fra 67 år og personer som har krav på honnørrabatt. Kan benyttes ubegrenset på alle ordinære ruter innenfor betalt område. Honnørbevis må vises. 

Utsalgssteder

Periodebillett kan kjøpes på utsalgssteder i Grenland og Kragerø.

I øvrige deler av Telemark kan reisekort og billett kjøpes og fylles opp på bussene og ferjene.

 

Husk at reisekort må aktiveres på lokalbuss eller ferge før det kan benyttes på både ekspressbusser og lokalbusser i regi av Telemark Bilruter – og at et Telemark Bilruter reisekort alltid må aktiveres på en Telemark Bilruter buss.