HentMeg-bussen går med faste rutetider fra 20. juni. Se rutetabellen nedenfor.
Foto: Skiltmaker Haugen
Åpne

Bøbussen i fast rute fra 20 juni.

Rutetabellen her

Billettkjøp

Les om våre billettprodukter her. Vi ber reisende om å kjøpe billett før reisen på Farte-appen, nettbutikken eller direkte på Vipps. Det vil ikke være mulig å kjøpe billett på bussen og billettkvittering kan vises på avstand til sjåfør.  

For spørsmål

Har du spørsmål om rutetilbudet vennligst ring 177 eller 33 30 01 00.

Informasjon til reisende

Les om øvrig informasjon til reisende her.

____________________________________________________________________________

Opprinnelig informasjon om HentMeg-tilbudet i Bø

HentMeg er et prøveprosjekt og en ny måte å tenke kollektivtrafikk på. Du bestiller transport på nett eller telefon og går om bord i en minibuss til avtalt tid. 

På veien kan bussen plukke opp og sette av andre passasjerer. Du betaler vanlig busspris og fraktes der du ba om i bestillingen. 

Bestilling?

 • Bestill henting når som helst på nett hentmeg.no (ikke åpen for bestilling sommer 2020) eller på telefon 33 30 01 00 (nytt nummer), hverdager mellom kl 07.00 - 20.00 og på lørdager mellom kl 09.45 - 14.15. 
 • Jo tidligere du bestiller, jo større sjanse er det for at du blir hentet akkurat når du ønsker. Det er plass til 17 personer i bussen. (22 hvis det settes inn ekstra stoler).
 • Du kan bestille fast tur på faste dager, praktisk til jobb, trening og andre faste aktiviteter.
 • NB! Husk å avbestille dersom du ikke skal benytte turen.
 • Forutsatt ledig kapasitet, vil bussen hente deg til avtalt tid med et slingringsmonn på pluss/minus 15 minutter.
 • Du får beskjed per sms kort tid før henting med mer eksakt tidspunkt. Du kan også følge bestillingen din på nett.
 • Er det flere som skal samme vei som deg, plukker vi dem opp på veien.
 • Du bestiller "fra"-adresse og "til"-adresse innenfor sonen, og du bestemmer når du ønsker å bli hentet, enten "snarest mulig" eller "reise senere". 
 • Merk at dette er en stopp-til-stopp-tjeneste, det vil si at bussen henter deg ved denne stoppen som er nærmest deg og mulig for bussen å kjøre til. Dette vil du få detaljerte opplysninger om ved bestilling.

Hvor går bussen?

 • Nyhet vinter 2020! Nå går bussen til og fra krysset Livegen/Breskelivegen.
 • Bø sentrum, Bø stasjon, Breisås, USN campus, Gullbring kulturanlegg, Nordbøåsen, Folkestad, Beverøya camping, Bø Sommarland, og Telemarkshallen er alle plasser innenfor sonen bussen går på bestilling. 
 • Kart over område og holdeplassene finner du her.

Hva koster bussen?

Enkeltbillett innenfor gamle Bø kommune (1 sone):

 • 20,- for barn/honnør og 39,- for voksen*. (*20% billigere på farte-appen for voksen)

Periodebillett 30 dager/månedskort

 • 300,- for barn/ungdom, 495,- for ung voksen/student, 800,- for honnør og 1395,- for voksen.

Ikke møtt, ikke avbestilt -faktureres

Kunder som bestiller bussen, men som ikke møter opp på avtalt hentested eller ikke avbestiller turen, kan faktureres for billettpris kr 39,- voksen og barn/honnør kr 20,- Ordningen trer i kraft 2. mars 2020.

Hvordan kjøpe billett?

Se øvrig info om billetter og priser her.

Når går bussen?

Åpningstidene fra kl. 0645 til kl 2000. 

NB! På skoledager kjører HentMeg-bussen fast rute Bø stasjon-Folkestad bustadfelt-Folkestad skule-Bø stasjon mellom kl 0745 og 0830.

Fra kl 1400 til 1500 kjører bussen Bø stasjon-Bø skule-Bø sentrum-Nordbøåsen-Bø vgs-Folkestad skule-Folkestad bustadfelt-Bø stasjon. Samme trase kjøres tirsdag og fredag i tidsrommet mellom kl. 1310 og kl. 1400. 

Andre reisende kan sitte på underveis dersom ledig plass uten å bestille, men kan ikke bestilles via hentmeg.no

HentMeg og skoleskyss

 • Skoleskyssen går som før i samme område "Bø-bussen" gikk tidligere, og elever behøver ikke bestille bussen. Bussen vil være opptatt med skoleskyss i ukedagene i tidsrommet mellom kl. 0745 og 0830 og mellom kl. 1400 og kl. 1440 går skoleskyssen som vanlig. Tirsdag og fredag gjelder det også i tidsrommet mellom kl. 1310 og kl. 1400.
 • Barn/ungdommer som ikke har rett på skoleskyss kan sitte på underveis (mot betaling) hvis plass og behøver heller ikke å bestille bussen.
 • Det samme gjelder andre reisende som kan sitte på bussen i tidsrommene den kjører som skolebuss.
 • Hvor og når skolebussen går finner du ved legge inn "fra" og "til" på reiseplanleggeren på farte.no. eller se rutetabell for linje 116.

Plass på bussen?

 • På bussen er det plass til barnevogn, rullator/rullestol og sykkel. Her vil plassbegrensningsreglene gjelde og det er sjåføren som er ansvarlig for sikkerheten om bord.

Spørsmål om tilbudet?

Ring 33 30 01 00 i åpningstidene eller send en mail til farte@vtfk.no. Vi svarer på alle henvendelser:-)

HentMeg er et samarbeidsprosjekt mellom mobilitetselskapet Kolumbus, teknologiselskapene Spare og Geta, Vy Buss, Bygdepakka i Bø og Sauherad og Vestfold og Telemark fylkeskommune (farte.no)